In de winter

De  tennisbanen bij TV Grouw zijn van het type zandkunstgrasbanen. Om de levensduur en de kwaliteit van de banen te behouden rekenen wij erop dat je je aan de volgende regels houdt bij winterse omstandigheden.

Kijk regelmatig bij sneeuw, ijzel en dooi naar de website of het tennispark open is; het voorkomt dat je voor niets naar de club komt.

Je mag wel spelen bij vorst

Bespelen tijdens vorst vormt geen probleem voor de banen, uiteraard is de mat wel hard.

Je mag niet spelen bij sneeuw, ijzel en dooi

Met sneeuw op de baan mag je uiteraard niet spelen.
Schuif de sneeuw niet weg. Dat kan de mat beschadigen en een ongelijke verdeling van het infillmateriaal tot gevolg hebben. Betreden van een besneeuwde baan is ook sterk af te raden omdat bij iedere stap ijsvorming ontstaat die zich aan de mat vast hecht en daardoor langzamer ontdooit.

Als het ijzelt is spelen verboden.
De vezels waaruit de grasmat bestaat en waarop het ijs zich afzet kunnen bij betreding breken.

Bij dooi na vorst mag er niet getennist worden.
Door de bevroren ondergrond kan het dooiwater en neerslag niet afgevoerd worden. Als bij dooi toch wordt getennist bestaat er de mogelijkheid dat de bovenlaag los komt van de ondergrond en papperig wordt. Totdat de vorst volledig uit de grond is en de plassen zijn verdwenen, moeten de banen noodgedwongen gesloten blijven.

Na de dooi zijn de banen weer bespeelbaar, maar mogelijk enigszins zacht. Dit stabiliseert zich weer na enige tijd spelen. 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 566 622 726

T.V. Grouw

Burstumerdyk 1a
9001 ZC Grou

KVK-nummer

40000509