FAQ

Wanneer kan ik tennissen?

Als lid kan je 24 uur per dag, 7 dagen per week tennissen. Met je pasje kun je het hek aan de parkeerplaats en aan de kant van het schelpenpad/fietsenrek openen en heb je toegang tot de banen aan de bij het. Met je pasje heb je ook toegang tot de kleedkamers en toiletten. Als er les wordt gegeven of competitie wordt gespeeld zijn er (bijna) altijd ook banen vrij om vrij te spelen. Soms kan het zijn dat je even moet wachten. Je kan met je pasje een baan ‘afhangen’. In de winter kan je bij vorst spelen. Alleen bij sneeuw, ijzel en dooi kan je niet spelen. Op de website kan je hier meer over lezen.

Afhangen & vegen van de banen

Een baan reserveren kan via het afhangen op het bord met je pasje. Voor enkelspel mag je 45 minuten spelen, voor een dubbelspel 60 minuten. De banen blijven het beste bespeelbaar als ze regelmatig worden geveegd. We vragen je daarom na het tennissen de banen te vegen als er geen andere spelers na je komen (de netten en borstels hangen aan de hekken bij de banen).

Kan ik ook op tennisles?

Tennisschool Jetse Jongsma verzorgt de tennislessen voor elk niveau. De lessenreeks bestaat meestal uit 13 weken, de lessen zijn 60 minuten. Er is les op dinsdag en vrijdag. Bij genoeg animo worden er ook lessen op woensdag aangeboden. Er is geen tennisles in de officiële schoolvakantie-weken. Als je op les zit, wordt ongeveer 4 weken voor het einde gevraagd of je de volgende reeks ook wilt meedoen. Je kan dit via het tekenformulier aangeven. Zit je nog niet op les en wil je wel op les? Aanmelden kan via [email protected]. Meer informatie over tennisles vind je hier onder het menu tennisles.

Kan ik meedoen met competitie?

Leuk als je regelmatig in de vorm van een wedstrijdje (interne competitie) wilt spelen! De interne competitie is geen officiële wedstrijd, maar een leuke manier om met verschillende leden te spelen. Elke maandagavond of donderdagavond wordt er gespeeld maar ook is er overdag interne competitie mogelijk. Je kan wekelijks of per kwartaal (afhankelijk van de avond of dag) aangeven voor welke competitie je ingedeeld wilt worden. Aanmelden kan via [email protected] en geef aan naar welke competitie je voorkeur uitgaat zodat wij jouw aanmelding naar de juiste competitieleider kunnen doorsturen. Naast de interne (niet-officiële) competitie kan je ook meedoen aan de externe competitie met andere tennisverenigingen. Dit is een officiële competitie onder auspiciën van de KNLTB en telt mee voor je speelsterkte (rating). Je speelt zowel uit als thuis. Er is een voorjaars- en najaarscompetitie van elke keer 7 speelrondes (uit en thuis). Afhankelijk van je speelniveau is de competitie op woensdag, donderdag, vrijdag of zondag. Uiteraard ben je altijd welkom om een keer langs te komen om te kijken of het iets voor je is. O ja, en vergeet geen ballen mee te nemen.

Zijn er ook ballen, kleding en/of tennisrackets te koop?

Via de tennisschool kan je bij de tennisleraar een tennisracket kopen. De tennisleraar heeft diverse rackets zodat je deze uit kan proberen om te kijken wat bij je past. Als vereniging verkopen we geen kleding, maar wel ballen! Een tube van 4 ballen kost € 7,50 en deze kan je kopen wanneer de kantine open is.

Hoe ziet het vrijwilligersbeleid eruit?

Een vereniging bestaat voor en door zijn vrijwilligers. Zonder vrijwilligers kan de contributie niet zo laag blijven. We zouden het daarom fijn vinden als iedereen iets zou willen doen. Dat hoeft niet altijd door middel van een commissie (kantinecommissie, onderhoudscommissie, jeugdcommissie e.d.) maar kan ook voor 1 bepaald onderwerp of een actie. Geef aan ons door wat je graag zou willen doen en/of goed kan, daar zijn we heel blij mee! Momenteel zoeken we nog mensen voor de jeugdcommissie en onderhoudscommissie. Aanmelden hiervoor kan bij het bestuur, via [email protected].

Hoe blijf ik op de hoogte van het nieuws van de vereniging?

We streven erna elk kwartaal een nieuwsbrief te sturen. Dit doen we via de KNLTB website naar de emailadressen die bij ons zijn opgegeven. Heb je al even niks ontvangen? Geef ons dat aan! Daarnaast hebben we jaarlijks een Jaarboek. Deze ontvang je, zodra je bent aangemeld en je je pas hebt ontvangen.

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 566 622 726

T.V. Grouw

Burstumerdyk 1a
9001 ZC Grou

KVK-nummer

40000509