Corona update 14 oktober 2020

14 oktober 2020

Beste leden,  

Het kabinet heeft extra maatregelen aangekondigd om de snelle stijging van de Coronabesmettingen een halt toe te roepen. In deze mail zullen we uitleggen wat dit betekent voor onze tennisvereniging voor de komende 4 weken. De maatregelen gaan op 14 oktober 22.00 uur in.   

Vrijspelen / dubbelspel is nog toegestaan mits digitaal een baan gereserveerd

We mogen nog vrijspelen! Dubbelen is ook nog mogelijk. Ondanks dat het er gisteren op leek dat er niet gedubbeld mag worden, heeft de KNLTB dit afgestemd met NOC*NSF en het ministerie van VWS en toegestaan. Wel met strikte inachtneming van de 1,5meter afstand per persoon. Houdt dus altijd minimaal een raketlengte afstand, ook als dat betekent dat je soms een bal moet laten gaan. Ga niet samen op een bank zitten, high fives geven en wissel van baan met de klok mee. Het is tennissen en z.s.m. het park verlaten. Het is voor zowel enkel als dubbelspel verplicht digitaal een baan af te hangen. 

Les kan doorgaan

De tennislessen kunnen doorgaan. Er geldt buiten een maximale groepsgrootte van 4 personen per baan op 1,5 m afstand, dit is exclusief de trainer. Dat betekent dat er ook les mag worden gegeven aan 8 personen als deze duidelijk zichtbaar in 2 groepen van 4 spelers worden gescheiden op 2 banen. Voorlopig dus geen turbo-dubbel maar gelukkig nog wel les.  

Externe competitie is per direct gestopt

De KNLTB competitie 2020 is voor zowel volwassenen als jeugd voortijdig beëindigd. Dit betekent dat diverse competitiegroepen in Grou de wedstrijden niet kunnen afmaken. De teams krijgen geen deel van de competitiebijdrage terug. De KNLTB en onze vereniging hebben al diverse inspanningen geleverd en kosten gemaakt. Daarvoor is de bijdrage bedoeld. 

Interne competitie / tos stopt ook

Alle georganiseerde wedstrijden, interne competities en toss-avonden zijn niet toegestaan. Dit betekent dat alle interne competities voor de komende 4 weken vervallen. Wij zullen de geblokkeerde banen voor de komende 4 weken vrijgeven. Dan kan er wel vrijgespeeld worden door deze baan digitaal af te hangen.  

Douches en kleedkamers zijn gesloten

Vanaf vanavond is het verboden gebruik te maken van de kleedkamers en douches. Dus kleed je thuis om en kom alleen voor het tennissen naar het park. De toiletten blijven open voor de hoge nood.     

Wij nemen als vereniging binnen kring Leeuwarden de verantwoordelijkheid om niet de grenzen op te gaan zoeken. Als het aantal Coronabesmettingen niet afneemt zal de volgende fase zijn, het volledig sluiten van sportparken. Wij vertrouwen erop dat onze leden ook hun verantwoordelijkheid nemen!

Blijf gezond!      

 

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 566 622 726

T.V. Grouw

Burstumerdyk 1a
9001 ZC Grou